sort proizvodi
sort proizvodi
news

Донација из дијаспоре

Autor:

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, заменик председника Градске општине Црвени Крст Александар Крстић и ресорни општоински већник Дејан Станојевић састали су се данас са Видојем Перићем неурологом који од 1963. године живи и ради у швајцарском Лугану.

Лекар Видоје Перић из Попшице, који је основну школу завршио у Попшици и Миљковцу , жели да помогне свом крају изградњом пута Миљковац – Кравље у дужини од око пет километара.

Нови пут поред реке повезао би Видриште, Топило, Кравље, Попшицу, Гојмановац, Давидовац, Раденковац и остала села. Пут био био краћи и лакше би се долазило до Ниша, Сокобања, Сврљига.

Овај лекар и специјалиста неурологије није заборавио свој крај, а изградњом пута, како процењује, зауставило би се исељавање и пражњење тих села.

Попшица је богата термалним водама па је Гордон Перић, син Видојев, 2002. године саградио базен кога називају и „Мали Кариби“ због амбијента и бистре зеленкасто-плаве боје.

У близини Попшице је Манастир Светог Архангела Гаврила из доба Немањића за који мештани верују да је задужбина Светог Саве. У селу Кравље налази се Крављанска јама која је, како указују мештани, физички повезана са Церјанском пећином, па је изградња пута први корак у даљем планирању развоја туризма.

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

АРХИВА

close
logo