sort proizvodi
sort proizvodi
news

Одржавање сеоских водовода у Градској општини Црвени Крст

Autor:

У четвртак 13.07.2017. одржан је састанак поводом стања у коме се налазе сеоски водоводи на територији Градске општине Црвени Крст.
Сеоски водоводи на територији Градске општине Црвени Крст грађени су седамдесетих година прошлог века, након чега су о њиховом одржавању бринули сеоски Одбори за воду, а с обзиром да се потрошња воде  већ годинама не наплаћује, због недостатка средстава сеоски водоводи у Крављу, Паљини, Хуму, Рујнику, Лесковику су у јако лошем стању.
    С тим у вези Градска општина Црвени Крст предузела је низ активности да би се санирало стање на сеоским водоводима и да се почне са континуираним хлорисањем, како би вода била исправна за пиће у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће.
    За потребе набавке грађевинског материјала за постављање ограде око сеоских резервоара и формирање зоне санитарне заштите издвојена су средства у износу од 280.000,00 динара.
    За поправку и репарацију старих хлоринатора- за потребе континуираног хлорисања воде, као и за набавку нових хлоринатора утрошено је 200.000,00 динара.
    Градска општина Црвени Крст је по окончаној јавној набавци закључила уговор са овлашћеном организацијом за континуирано хлорисање воде у сеоским водоводима у Хуму, Рујнику, Лесковику, Паљини и Крављу, за период од наредних шест месеци у износу од 1.000.000,00 динара.
    Након што се почне са континуираним хлорисањем воде Градска општина Црвени Крст ће предузети све неопходне активности и мере , у сарадњи са Саветима грађана и одборима за воду, да се одреди цена по кубику воде и да се крене са наплатом потрошње воде како би се обезбедила средства за извођење радова на одржавању сеоских водовода.

 

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

АРХИВА

close
logo