sort proizvodi
sort proizvodi
news

Први витешки турнир у Нишу

Autor:

Ове недеље Нишка тврђава као да се вратила у средњи век. Витезови у одорама, итешким оклопима са шлемовима и челенкама, копљаници и коњаници, штитоноше и "пешаци", племкиње, госпе и виле равиојле запосели су пропланак изнад планинарског дома.

Чадори и барјаци, средњевековна пијаца али и стрелишта вежбалишта и школа јахања уз неизоставно разно оружје били су сценографија допадљива за све намерне али и случајне посетиоце тврђаве тога дана. Посебно су били задивљени малишани који су имали прилику да се се фотографишу у специфичном "јуначком" амбијенту али и да ставе на себе део оклопа или одоре. 

Најинтересантније је свакако било опробати се у стреличарству или узјахати неког од предивних коња, које је обезбедио ЗОО Планет. 

Ипак, највећу пажњу привукли су они који се овим вештинама и баве тако да је било уживање гледати турнир у стреличарству  и свакако борбе витезова један на један. Прави спектакл и сигурно највише аплауза измамиле су групне борбе уз учешће коњаника  које су у појединим моментима изгледале као кадрови неког средњевековног спектакла.

На крају, без сумње, треба одати признање нишким витезовима из "Змајеве гриве" на организацији као и покровитељима општини Црвени крст и Канцеларији за младе града Ниша који су подржали и помогли да се са нечим овако занимљивим отпочне и у нашем граду.

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

АРХИВА

close
logo