Нишком тврђавом данас се орила дечија граја и навијање, како предшколаца тако и свих разреда основних школа. Наиме, у оквиру обележавања Дечије недеље, која се иначе у целом свету прославља прве недеље октобра почев од 1934. године, данас је одржана још једна Трка за срећније детињство. 

Хуманитарна организација Црвени крст као организатор и истоимена општина као покровитељ још једном су показали да заједничким снагама могу да на тако малом простору окупе најлепши и најважнији део градске популације.

Скоро све основне школе, њихови ученици свих разреда као и наставници и учитељи данас су се такмичили под слоганом "Имаш циљ - дођи на старт". Као и код организације, заједничким снагама, манифестацију су отворили Сања Стојановић секретар Црвеног крста и проф.др Мирослав Милутиновић председник градске општине Црвени крст.

Да, у техничком и такмичарском делу, све протекне у најбољем реду и ове године био је задужен Атлетски клуб Нишки маратон.

Као и на највећим такмичењима најуспешнији малишани окитили су се златним, сребрним и бронзаним медаљама које су им, између осталих, уручили: председник градске Канцеларије за младе Стеван Живковић, većnik Bojan Krstić, начелница Управе за образовање Марина Костић, генерални секретар Савеза за школски спорт града Ниша Јован Јовановић и други.