"Туризам и традиција - разнобојно, забавно, атрактивно" назив је пројекта који је представљен у Медија центру. Наиме, градска општина Црвени крст и град Перник из Републике Бугарске, у оквиру програма прекограничне сарадње, реализују пројекат вредан око 600.000 евра а финансира се из фондова Европске Уније.

Конференцији за новинаре присустволи су партнери из Перника предвођени Иреном Соколовом, управником области Перник и руководство општине Црвени крст са проф. др Мирославом Милутиновићем и председником скупштине Зораном Стојковићем.

Пројектом је предвиђено да  општина Црвени крст уреди једно модерно излетиште у области нетакнуте природе, у близини Миљковца, на локацији Видриште а у непосредној близини манастира Св.Никола из 14. века и средњевековног града Железник. За овај пројекта предвиђено је око 267 хиљада евра. 

Остатак новца, бугарски партнер, определио је за адаптацију и реконструкцију старе турске куће која ће бити претворена у својеврстан музеј традиционалних обредних маски из овог краја.