Американц Џонатан Ле Бланк бивши директор Пеј пала а сада директор БОКС-а, Норвежанин Хакон Вијум Ли креатор програмског језика ЦСС, Џон Галовеј директор Мајкрософта и Дот Нет фондације (САД) и Дејвид Пајн из Мајкрософта (САД) били су гости председника градске општине Црвени крст, проф. др Мирослава Милутиновића.

Ови врхунски стручњаци из области информационих технологија, поред Београда, одржали су своја предавања у Нишу и Новом Саду на тему важности развоја ове области у циљу свеукупног развоја привреде и економије у земљи.. Један од домаћина у Нишу био је и проф.др Мирослав Милутиновић који их је позвао да посете општину Црвени крст.

Више од сат времена трајали су веома срдачни и пријатељски разговори у оквиру којих је професор Милутиновић упознао своје госте са карактеристикама општине и пре свега чињеницом да је она центар техничког образовања на свим нивоима у овом делу Србије. Гости су имали многа конкретна питања како би сазнали колико наш систем образовања држи корак са развијеним светом и дали доста важних савета, пре свега у смислу помоћи студентима и младим стручњацима на заједничком раду и малим бизнисима.

Председник Милутиновић је своје госте даривао златником цара Константина, у знак сећања на овај сусрет и боравак у Нишу, а обе стране обећале су да ће се овакви видови сарадње наставити и наредних година.