10. по реду јубиларни Сабор ловаца "Лесковик 2018" одржан је овог викенда на и око стадиона ФК Стеван Ништицки у овом селу. Домаћин и организатор овог сабора било је Удружење ловаца Ниш а покровитељ градска општина Црвени крст.

Стотинак ловаца из свих крајева земље окупило се на овим дивним падинама изнад Лесковика да би се дружили, разменили искуства, понеку ловачку причу и анегдоту али и огледали у више дисциплина.

За оне најмлађе, ловачки подмладак организовано је такмичење у стрељаштву из ваздушне пушке док су се одрасли надметали у олимпијској дисциплини "Трап-гађање глинених голубова". Посебно интересантне биле су традиционалне народне дисциплине: Бацање камена с рамена и надвлачење конопца али је сигурно највеће интересовање изазвало такмичење у спремању ловачког гулаша. Свакако не треба заборавити ни изложбу ловачких паса а треба рећи и да су сви најуспешнији такмичари награђени медаљама и пехарима.

Гостима се захвалио и отворио сабор Данијел Станковић, заменик председника општине Црвени кртс који је и сам страствени ловац.