Када је пре две године представљен пројекат општине Црвени крст и партнера из Републике Бугарске, којим се конкурисало код фонда прекограничне сарадње, скоро да нико није веровао у успех. Очајно стање платоа испред Високе техничке струковне школе, Машинске стручне и грађевинске школе "Неимар", није уливало наду да ће се пројекта реализовати на најлепши могући начин.

Средства у висини од око 600 хиљада евра за област Перник и општину Црвени крст одобрена су и кренуло се у реализацију пројекта "Улагање у здравље и просперитет младих у бугарско-српском региону".

Данас, две године од рађања идеје студенти, ученици и наставно особље али и општина и сам град добили су једно од најлепших дворишта у земљи оплемењено училима и модерним техничким средствима. 

Поред расвете и видео надзора,, који се потпуно аутономно напајају соларном енергијом, извојићемо "кућу сенки", сунчани сат, звучне шкољке и анфитеатар у самом средишту. Не треба заборавити да су реновирана и игралишта за мале спортове а изграђена је и теретана на отвореном.