sort proizvodi
sort proizvodi
news

Обновљено извориште "Пештер"

Autor:

У близини Бање Топило, на делу Церјанске пећине који се налази на територији општине Црвени Крст, налази се каптажа "Пештер". Овај захват пијаће воде, који је у мораском систему, плављен је протеклих година и скоро десет година није у употреби.

Пројектовањем стручњака из ЈКП Наисус, и радом овог предузећа који је са седам милиона динара финансиран од града Ниша реконструисана је каптажа капацитета 30 до 80 литара у секунди.

С обзиром да је примарна инсталација застарела и саграђена од азбеста и бетона у наредном периоду биће неопходно реконструисати је. За овај технички захват и провлачење пластичних цеви кроз постојеће азбестне биће неопходна инвестиција од око 20 милиона динара.

Људи из општине Црвени Крст и Наисуса верују да ће успети да убеде надлежне у граду у оправданост ове инвестиције будући да "Пештер" обезбеђује несметано напајање здравом пијаћом водом више од десет хиљада грађана у 10 насељених места. Отварању каптаже "Пештер" присуствовали су општински већници Данијел Станковић и Бранко Ђорђевић као и директор ЈКП Наисус Дејан андрејевић.

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

АРХИВА

close
logo