sort proizvodi
sort proizvodi
news

Европски карате шампионат

Autor:

Под покровитељством градске општине Црвени крст а у организацији Европске шотокан карате асоцијације у Нишу је овог викенда одржано Европско шотокан карате првенство у борбама и катама за све категорије.

Домаћин и реализатор ове највеће европске смотре каратиста био је млад али веома успешан клуб "Бушидо НБ", који више од четири године постоји и ради на територији Црвеног крста.

Учешће на турниру узелла је чак 31 европска репрезентација међу којима су, што је и очекивано, најбројније биле економски најбогатије земље као што су Руска федерација, Енглеска, Француска, Немачка, Италија, Шпанија, Белгија, Швајцарска и други.

Више од 800 такмичара наступило је у борбама и катама у категоријама кадета, јуниора и сениора. Прва надметања кренула су у петак борбама и катама кадета. ,У суботу је, свечаним дефилеом националних тимова, отпочела церемонија а турнир је отворио председник општине проф. др Мирослав Милутиновић. Председник Милутиновић је свим репрезентацијама пожелео добродошлицу, пуно успеха у фер и коректној борби и да се са лепим импресијама врате својој кући.

Српска репрезентација успешно је наступила на овом шампионату који је завршила са 6 медаља од којих је чак пет освојио јуниорски "погон". Историјски успех српском али и Нишком каратеу изборила је Сања Јовановић освојивши шлатну медаљу у борбама појединачно у категорији јуниорки. Сања је иначе каратисткиња нишког КК "Бушидо НБ".

Показало се да српски карате има будућност јер је су у овој категорији и сребро и бронзу узеле српске репрезентативке Сара Милановић и Николији Вићентијевић. Сребром су се још окитили јуниори Невена Симић у катама и Вељко Шошић у борбама, док је бронзу освојио и сениорски женски ката тим. Најуспешније, по броју медаља, биле су репрезентације Руске федерације и Енглеске.

Свакако треба рећи да је сваки сегмент организације функционисао на највишем нивоу од мединцинских, изузетно професионалних и правовремених тимова, Дома здравља, преко обезбеђења, полиције и ватрогасаца све до саме логистике турнира на челу са директором Миломиром Блажевићем.

Ипак, сенку на целокупну изванредну манифестацију бацила је лоша медијска покривеност а самим тим слаба посећеност публиком али и људима из јавног и спортског живота града Ниша. 

 

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

АРХИВА

close
logo