sort proizvodi
sort proizvodi
news

Концерт грчко-српског пријатељства

Autor:

У организацији градске општине Црвени крст одржан је прошле вечери концерт класичне музике, на којем су заједнички наступили музичари из Грчке и Србије. Пред дупке пуном салом Светосавског дома Саборне цркве представили су се Антонис Аргиропулос на туби, Љубица Симоновић Величковић на виолини, Евица Радевска на хорни и пиано мајстор Бојан Младеновић.

Поред дела класиче музике, ови виртуози изводили су и познате композиције Френка Синатре, Ениа Мориконеа и Микиса Теодоракиса.

Међу више од три стотине поклоника класичне музике могла су се видети и позната лица из јавног и културног живота града и околине.

Организацију у режији ресорне већнице Јелене Мадић помогло је удружење грчко-српског пријатељства "Грци Србије", чија је представница Александра Блажевић говорила о вековном пријатељству и љубави два народа.

Председник општине Црвени крст проф. др Мирослав Милутиновић уручио је, на самом завршетку, цвеће и поклоне музичарима али и свима који су помогли да се организује овај концерт, уприличен у част 14. октобра Дана ослобођења града Ниша у другом светском рату. Међу њима свакако треба издвојити његово преосвештенство владику нишког Арсенија и Музичку школу из Ниша.

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

АРХИВА

close
logo