sort proizvodi
sort proizvodi
news

16. Сеоска олимпијада

Autor:

Под покровитељством Градске општине Црвени Крст а у непосредној реализацији Савета грађана насеља Бранко Бјеговић одржана је шеснаеста по реду Сеоска олимпијада на којој је учествовало више стотина наших суграђана из шеснаест месних самоуправа.

Пре седамнаест година први пут је организована ова спортска манифестација под "кровом" Савеза за рекреативни спорт Републике Србије и до сада се није одржала само једном 2020 године због епидемије КОВИД 19.

Осамдесет четири пријављене екипе такмичиле су се у 10 мушких односно 8 женских категорија (даме не вуку конопац и не играју мали фудбал) на спортским теренима и у просторијама основне школе "Иво Андрић" као и у сали Месне канцеларије Бранко Бјеговић.

Сеоској олимпијади присуствовало је цело руководство Градске општине Црвени Крст које је још једном потврдило значај ових игара за развој рекреативног спорта и здравог живота али и активирања што шире популације у том смислу.

Надвлачење конопца, народни вишебој и бацање камена с рамена традиционалне су дисциплине уклопљене у прегршт стандардних као што су мали фудбал, баскет, стрељаштво стони тенис или шах.

Реализацију Олимпијаде помогли су Пикади клуб "Чарли, Карате клуб "БУшидо НБ" али и Дом здравља Ниш, Полицијска испостава Црвени крст те хуманитарна организација Црвени крст Ниш.

Најуспешнијим екипама и појединцима општина Црвени Крст припремила је пехаре, медаље и дипломе али оно што је још важније победници у свим дисциплинама, екипно и појединачно, представљаће своју општину на Олимпијским сеоским играма Србије (ОСИС) које ће се одржати 24. септембра у Новом Селу код Врњачке Бање.

Олимпијада је свечано отворена интонирањем државне химне Републике Србије, сплетом игара Културно уметничког друштва "Анђели" и пригодним говором председника општине Проф. др Мирослава Милутиновића, који је пожелео спортистима фер и коректну борбу са жељом да најбољи победе.

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/506" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/506" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА