sort proizvodi
sort proizvodi
news

ОСИС 2022

Autor:

Репрезентација Градске општине Црвени Крст, сачињена од победника са општинских, учествовала је на 48. Олимпијским сеоским играма Србије које организује Савез за рекреативни спорт Републике Србије.

Ове године домаћин је била месна заједница Ново Село, највеће село у општини Врњачка Бања и једно од већих у том делу Србије.

Експедицију су, поред координатора из општине чинили победници по дисципленама на недавно одржаној општинској олимпијади и то у 10 за мушкарце и осам дисциплина за жене. Оно што карактерише сеоску олимпијаду и разликује је од оне светске јесу  народни вишебој, бацање камена с рамена и надвлачење конопца, што свакако спада у атратктивне диспилине.

Сви такмичари су, као и свих година до сада, на најбољи могући начин репрезентовали своју општину и максималним залагањем али и дивним спортским односом постигли изванредне резултате.

Највиша одличја и златне медаље освојили су фудбалери, стрелци у мушкој и женској конкуренцији као и атлетичарке и атлетичари. Сребром су се окитиле одбојкашице, шахисти у обе категорије, пикадо екипа, кошаркашице и кошаркаши, као и "тешкаши"  у надвлачењу конопца.

Ништа лошије резултате нису постигли ни такмичари у осталим дисциплинама тако да је незванично Градска општина Црвени Крст заузела 3. место у генералном пласману, иза екипа Алексинца и Јагодине.

Треба свакако нагласити да је, поред прилике за спортско надметање, ово и дивна шанса за дружење са пријатељима са разних страна Републике Србије, као и системска популаризација рекреативног спорта и здравог начина живота.

Своје такмичаре свесрдно су бодрили већници Градске општине Црвени Крст Јелена Мадић и Бобана Нешић а ресорно задужени Миломир Блажевић је чак узео учешће у такмичењу па и сребро у навлачењу конопца.

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/514" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/514" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА