sort proizvodi
sort proizvodi
news

Трофеј ГО Црвени Крст

Autor:

Јуче је у организацији ККК Наис у фискултурној сали ОШ "Иво Андрић" издвојено одељење "Бранко Бјеговић" одржан турнир "Трофеј ГО Црвени крст". Турнир трећу годину заредом подржава ГО Црвени Крст.

Новина у односу на раније турнире (када су учествовале екипе клубова кошарке у колицима) да се овога пута ради о инклузивном турниру, јер је једна екипа састављена од особа без инвалидитета, а то је Спортски савез ГО Црвени Крст (ССГОЦК). Поред домаћина ККК Наис, учешће је узео и ККуК Тигар из Параћина.

Очекивано, неискуство и изостанак вештина управљања колицима од стране чланова екипе ССГОЦК резултирало је да у прве две утакмице турнира доживе пораз. У трећој утакмици се одлучивао победник.

Неизвесност, како се очекивало, није изостала. Параћински "тигрови" ношени репрезентативцем Филипом Јовановићем и најбољим кошгетером турнира, Душаном Лазаревићем, остварили су тесну победу над домаћином и заслужено освојили трофеј.

"Свака част Тигру, заслужили су трофеј, хвала им на учешћу. Честитам на сјајној борби и захваљујем се на учешћу представницима ССГОЦК. Ово је једна од првих акција овог недавно основаног спортског савеза. Желим им пуно среће и раду и нека наставе овако - инклузивно."  - рекао је председник ККК Наис, г. Дејан Шимандли.

Поред представника новоформираног Спортског савеза турниру су присуствовали и чланови Већа Градске општине Црвени Крст Јелена Мадић и ресорно одговоран за спорт и омладину Миломир Блажевић, који је и био члан екипе Спортског савеза.

Резултати мечева:

ККК Наис : Спортски савез ГО Црвени крст 9:3

ККуК Тигар : Спортски савез ГО Црвени крст 18:4

ККК Наис : ККуК Тигар 5:7

Табела:

ККуК Тигар 25:9. 4 бода

ККК Наис   16:10  3 бода

ССГОЦК. 7:27  2бода

Подршку организацији турнира је дао Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу. Учешће је узело двадесетак студената основних академских студија у форми интерактивне наставе на предмету Спорт особа са инвалидитетом. 

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/570" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/570" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА