sort proizvodi
sort proizvodi
news

Чишћење снега и леденица

Autor:

У циљу обезбеђивања услова за безбедно и несметано одвијање живота у граду у зимском периоду, Комунална инспекција Градске општине Црвени крст у складу са Одлуком о комуналном реду контролисаће уклање снега и леда са одређених површина јавне намене и површина у јаном коришћењу и уклањање леденица са кровова и истурених делова зграда.

Власници, корисници, закупци или непосредни држаоци пословних зграда и пословних простора, стамбено-пословних зграда, објеката у изградњи, неизграђеног грађевинског земљишта и монтажних објеката, дужни су да уклањају снег и лед са тротоара ширине до 5м, интерних саобраћајница, прилазних стаза, пешачких стаза испред ових објеката односно парцела.

Уклањање снега и леда врши се тако да се не затрпавају сливници, а снег и лед се одлажу на ивици тротоара, а ако је тротоар мање ширине од 1,5м на ивичњак коловоза, тако да не ометају саобраћај на коловозу и пролаз пешака тротоаром.

За непоштовање ових одредби прописана је новчана казна у износу од 50.000 дин. за правна лица, 10.000 дин за предузетнике и 5.000 дин за физичка лица.

Власници односно корисници стамбених и пословних зграда дужни су да уклањају леденице са кровова и других спољних делова зграда. У случају да није могуће уклањање леденица, власници односно корисници зграда дужни су да благовремено поставе ознаке упозорења, као и одговаајуће запреке ради обилажења угрожених делова површине јавне намене и површине у јавном коришћењу.

За непоштовање ових одредби прописане су казне у распону од 5.000 дин до 500.000 дин.

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/60" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/60" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА