sort proizvodi
sort proizvodi
news

Семинар у Врмџи и Соко Бањи

Autor:

25 жена са руралног дела градске општине Црвени крст похађало је овог викенда семинар у оквиру пројекта "Платформа сеоских жена за одрживу будућност руралне заједнице". 

На ову студијску посету али пре свега и дивно и корисно дружење повеле се их већнице њихове општине Бобана Нешић и Јелена Мадић. Првог дана путовања даме су обишле Врмџу, село у близини Соко Бање, где су могле да се упознају са основним постулатима функционисања једне етно бизнис заједнице, веома сложене и слојевите структуре. 

Етно туризам, очување културног наслеђа, производња здраве хране и хајкинг само су део понуде овог села које је у потпуности оживело последњих година. Семинарски део путовања организован је на веома иновативан начин, на отвореном али и уз могућност да се сви сегменти обуке виде на лицу места, а понеки и пробају. Поред социјалног предузетништва, бизнис планирања и пројектног приступа женском предузетништву на селу обрађиване су и теме као што су: Родна равноправност и социо-економски положај сеоских жена. Нису заборављени ни могући извори финансирања. Свакако, не треба заборавити ни дивне домаћине, породице Николић, Чикош и радисављевић, који су се својски потрудили да нашим дамама пруже дивну добродошлицу.

Други дан семинара настављен је у предивном амбијенту Соко Бање.

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/340" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/340" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА