sort proizvodi
sort proizvodi
news

"Поново ради позориште"

Autor:

На иницијативу мештана Горње Топонице, уз велико ангажовање Градске општине Црвени Крст и града Ниша, али и групе младих људи из овог села, после десетак година паузе синоћ је поново блистало аматерско позориште "Радисав Димитријевић - Боки". 

Више деценија, покренуто од стране глумца Народног позоришта у Нишу Радисава Димитријевића, чије име и носи, успешно је радило ово аматерско позориште, на задовољство мештана Горње Топонице и околних места. 

Након десетак година паузе, због непостојања адекватних услова, реновиране су просторије и сала Дома културе, у којој је синоћ, свечано отварање, "украсила" монодрама "Кад се завесе спусте" у извођењу професионалне глумице Милице Димитријевић.

Била је то једна топла и искрена прича о људскости, човекољубљу и љубави према глуми и театру грандиозне филмске и позоришне диве српског и југословенског глумишта Радмиле Савићевић, рођене у Крушевцу далеке 1926. године. Иначе, њена каријера почела је 1946. а од 1956. године радила је у нишком Народном позоришту где је глумила у више од 40 комада. Врло брзо након тога, ова жена великог срца и раскошног талента, постаје и првакиња Београдског драмског позоришта.

Био је ово савршен избор за отварање топоничког позоришта, ако се зна да су оснивач ове аматерске куће Радисав Димитријевић и наша велика глумица били блиски пријатељи. 

У име тима који је реализовао ову идеју, гледаоцима се обратила Јелена Мадић, чланица општинског Већа, ресорно одговорна за културу и образовање а након ње и председник општине Проф. др Мирослав Милутиновић, који је присутне упознао са досадађшњим ангажовањем општине да се у сеоским насељима створи примамљив амбијент за останак па и повратак младих.

Поред више од две стотине мештана Горње Топонице и њихових комшија из суседних места у сали су се могли видети и председник скупштине општине Драган Станковић и остали функционери као и представници Канцеларије за младе, чији су чланови имали значајано ангажовање у реновирању самог Дома културе.

Након свечаног отварања и извођења монодраме, за све присутне посетиоце, у холу Дома, уприличено је дружење уз коктел и веселе ноте "Амстердам бенда".

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/629" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/629" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА