sort proizvodi
sort proizvodi
news

Нацрт просторног плана

Autor:

У великој сали "Официрског дома", у организацији града Ниша, данас је одржана јавна презентација Нацрта просторног плана којим се третира изградња и уређење железничког коридора. Овај својеврстан јавни увид у важан плански документ изазвао је велику пажњу стручне јавности али и наших суграђана, посебно из Поповца, Трупала и Вртишта, кроз чије атаре ће пролазити траса новог железничког коридора. 

Колика је важност овог питања говори и чињеница да је презентацији присуствовало и целокупно руководство Градске општине Црвени Крст, на челу са председником општине Проф. др Мирославом Милутиновићем и председником Скупштине Драганом Станковићем, али и податак да је скуп отворио и поздравио све присутне директор Агенције за просторно планирање и урбанизам Републике Србије господин Ђорђе Милић.

Ово је веома важно питање за овај део Србије и посебно за град Ниш с обзиром да је он велико чвориште железничког саобраћаја Републике, одакле воде правци ка истоку, југу и западу како је рекао Ђорђе Милић  и додао да ће се на овај начин решити и измештање железничке пруге којој је непримерено да пролази кроз само средиште Ниша.

Поред великог значаја железничког саобраћаја за општину Црвени Крст веома је важна и брига општинског руководства да се посао експропријације имовине наших суграђана обави на задовољство свих страна, рекао нам је председник Милутиновић и додао да је веома могуће да ће услед изградње главне станице брзе пруге морати да се измести  и  само седиште општине.

 

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/655" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/655" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА