sort proizvodi
sort proizvodi
news

Салчићијада 2024

Autor:

У Тврђави, на платоу испред Београдске капије, ове суботе је организована прва Салчићијада, својеврсно надметање у прављењу овог, можда помало запостављеног слаткиша. Некада неизоставна посластица, карактеристична за трпезу у зимским данима, на најлепши могући начин представљена је Нишлијама на више од 40 штандова.

Заслуге што овај је лиснати колач, премазан салом и филован разнимм врстама пекмеза, на овакав начин представљен многобројним Нишлијама али и туристима, припадају организатору Удружењу за неговање традиције "Вишња" и покровитељима Градској општини Црвени Крст и граду Нишу. 

Средишњи део платоа био је резвисан за демонстрацију целокупног процеса прављења, укључујући и термичку обраду, те су младе домаћице, поред рецепта, могле и практично да науче како се справља ова дивна посластица.

 

Поред салчића биле су изложене и друге посластице али и слани специјалитети, попут домаћих суканих пита, гибаница и кифлица.

Треба нагласити и то да је такмичарски и дегустациони део овог догађаја пратио и концерт фолклорних игара из разних крајева србије у организацији неколико Културно-уметничких друштава.

Манифестацију, која је имала и такмичарски али и хуманитарни карактер, отворили су градоначелница Ниша Драгана Сотировски и председник Градске општине Црвени Крст Проф. др Мирослав Милутиновић.

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/659" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/659" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА