sort proizvodi
sort proizvodi
news

Конституисана Скупштина ГОЦК

Autor:

Након што су одржани локални избори и обављене све процедуралне радње Општинске изборне комисије данас је одржана конститутивна седница Скупштине Градске општине Црвени Крст, на којој су, најпре, верификовани мандати двадесет и једног одборника, колико их чини општински парламент. Заседањем је председавао најстарији одборник Проф. др Мирослав Милутиновић.

Сагласно Статуту општине и одборници, којима су верификовани мандати, положили су заклетву.

Након тога приступило се избору председника Скупштине. Једини предлог за ову функцију потписало је дванаест одборника са листе коалиције Александар Вучић - Црвени Крст сутра, који су за председника Скупштине кандидовали Драгана Станковића, иначе досадашњег председника овог органа Градске општине Црвени Крст.

Након обављеног тајног гласања изборна комисија је констатовала да је за овај предлог гласало 14 одборника, против их је гласало 4 док су 3 листића била неважећа. Тиме је Драган Станковић изабран за председника Скупштине Градске општине Црвени Крст на период од четири године.

По истој процедури али са једним гласом мање, на функцију заменика председника Скупштине, изабрана је Драгана Радивојевић, представница СПС са листе коалиције Александар Вучић - Црвени Крст сутра. На предлог председника Станковића, за секретара скупштине, постављена је досадашњи секретар, дипломирани правник Данијела Милићевић.

Након што је преузео председавање парламентом општине Црвени Крст Драган Станковић је изнео предлог за председника и чланове Одбора за мандатно-имунитетска питања.. Већином гласова одборника донета је одлука о саставу овог радног тела, којим ће председавати Марко Игњатовић.

Наредна тачка дневног реда подразумевала је избор председника, заменика председника и чланова Већа Градске општине Црвени Крст. Председник Скупштине је за председника општине предложио досадашњег носиоца те функције Проф. др Мирослава Милутиновића а он за свог заменика дипл. правника Александра Крстића а за чланове Већа Миломира Блажевића, Милицу Селкић, Мирка Зечевића, Дејана Станојевића и Звонка Павловића. 

Великом већином гласова одборницу су усвојили овај предлог након чега су председник општине и његов заменик положили заклетву.

Нови-стари председник Градске општине Црвени Крст Проф. др Мирослав Милутиновић захвалио је одборницима на указаном поверењу након чега је изнео и планове рада у мандату који би требало да траје наредне четири године.

 

  • /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 73
    /news/690" data-layout="button_count" >
    /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/newssingle.php on line 76
    /news/690" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="false">

Претражите вести

Проф. Др Мирослав Милутиновић

Председник општине Црвени Крст

email

Градска општина Црвени Крст

Адреса: Булевар 12. Фебруар 89 18106 Ниш, Србија

Телефон: +381 18 583 700, +381 18 583 701

Е-маил: info@gocrvenikrst.rs

Факс: +381 18 582 224

Радно време: Понедељак - Петак 07:30 - 15:30


Warning: Undefined array key "banner" in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol19/vw/rxt9ibgxm2r4llc/gocrvenikrst.rs/public_html/content/themes/saCity/views/includes/baner/banner_left.php on line 5

АРХИВА